Budapest, 3. számú választókerület képviselőjelöltje
Hírek
Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ)
2016. november 18.
A közlemény szerint a partnerségi megállapodás keretében a MÁSZ szakmai tapasztalataival hozzájárul ahhoz, hogy hatékony intézkedések születhessenek az energia- és klímapolitikával, a környezetvédelemmel, az üzemanyagokkal és a bio-üzemanyagokkal összefüggő területek szabályozásával és működésével kapcsolatban.

 
Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára az MTI-nek kifejtette: Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozása után hosszú ideig az uniós jogszabályok magyar jogrendbe való átültetésén dolgozott, mára azonban aktívan is részt tud venni az új - például a megújuló energiával, az üvegházhatású gázokkal és a környezetvédelemmel kapcsolatos - jogszabályok kialakításában. Hozzátette: ehhez a minisztérium igényt tart a szakma véleményére, álláspontjára.
Példaként említette, hogy az üzemanyagokban növelni kell a megújuló részarányt, a bio-komponens tartalmat, a kötelezettségek teljesíthetősége érdekében azonban elengedhetetlen a szakm véleményének figyelembe vétele.
Hozzáfűzte: az együttműködés lehetőséget teremt arra is, hogy a szaktárca és a szövetség közösen dolgozza ki az uniós előírások magyarországi megvalósítását, vagy problémás esetekben a szakma véleménye eljusson Brüsszelig.
A megállapodást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nevében Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára, illetve a Magyar Ásványolaj Szövetség nevében Fasimon Sándor elnök írta alá november 17-én.
A MÁSZ-t 1991. december 13-án 14 olajipari vállalat alapította, jelenleg 10 rendes és 6 társult taggal működik.


MTI 2016. november 18., péntek 16:20

fidesz.hu kormany.hu hegyvidek.hu masodikkerulet.hu