Budapest, 3. számú választókerület képviselőjelöltje
Receptkampány
Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Paprikás krumpli füstölt kolbásszal és nokedlivel
2014. április 01.

 

 

Paprikás krumpli füstölt kolbásszal és nokedlivel

 

 

Hozzávalók / 4 adag

 

· 1 kg krumpli

· 2 hagyma

· 400 g füstölt kolbász

· 3 EK olaj

· 1 lapos EK só

· 2 EK pirospaprika

· 1 db paprika

· 1 EK sűrített paradicsom (vagy 2 db friss paradicsom)

 

A nokedlihez:

· 1 bögre liszt

· 1 tojás

·


 

Elkészítés

 

1. A krumplit megpucolva, megmosva, tetszés szerinti formára vágjuk.

2. A kolbászt kb. 2cm-es darabokra vágjuk.

3. A hagymát kis kockákra vágva az olajon megdinszteljük,

4. közben a kolbászt is rádobjuk, és kicsit átsütjük.

5. A krumplit is beletesszük, és jól átforgatjuk az olajon.

6. Rátesszük a kétféle paprikát (a zöldpaprikát feldarabolva), a paradicsompürét, és annyi vízzel engedjük fel, hogy egy kicsit több legyen, mint ahogy ellepi.

7. Felforraljuk, és kis lángon puhára főzzük

8. A nokedlihez a lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük, beleütjük a tojást, és fakanállal kissé elkeverjük, majd apránként annyi vizet öntünk rá, hogy megfelelő sűrűségű nokedli tésztát kapjunk.

9. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, leöblítjük, és a kész paprikás krumpliba tesszük. Jól összekeverjük.

Bográcsban is készíthető.

 

Jó étvágyat!

 

fidesz.hu kormany.hu hegyvidek.hu masodikkerulet.hu